JESENÍK SEVŘOU UZAVÍRKY

15.03.2017
JESENÍK SEVŘOU UZAVÍRKY

Motoristé se v následujících měsících budou muset obrnit trpělivostí. Kromě výstavby nového rejvízského mostu a na ulici Slunnou, o které jsme již informovali, se připravují další investiční akce, a to dokončení rekonstrukce mostu v Bezručově ulici v Jeseníku a silnice přes Červenohorské sedlo.

V souvislosti s opravou mostu přes řeku Bělou v Bezručově ulici (viz přiložený dokument) začne 1. dubna jeho částečná uzavírka, kdy bude uzavřen levý jízdní pruh od okružní křižovatky, silniční provoz budou řídit semafory. Částečná uzavírka potrvá do 30. června.  

Od 3. května do 9. června pak dojde k uzavření Červenohorského sedla, původní dřívější avizovaný termín byl posunut z důvodu kolize výluky železniční tratě č. 292 Zábřeh – Hanušovice – Lipová. Objízdná trasa bude vedena jako v minulých letech, tzn. ze Šumperka do Jeseníku řidiči pojedou přes Kopřivnou, Hanušovice – silnice č. II/446, Brannou, Ostružnou, Ramzovou, Lipovou-lázně – silnice č. II/369 do Jeseníku – silnice č. I/60. Směrem od Jeseníku jsou navrženy dvě objízdné trasy, a to trasa do Šumperku a Velkých Losin. Trasa do Šumperku je vedena po stejných komunikacích jako objízdná trasa Šumperk - Jeseník. Trasa do Velkých Losin kopíruje výše uvedenou trasu a v Jindřichově se odklání na silnici č. III/3697 přes Pusté Žibřidovice a Žárovou do Velkých Losin.

Délka objízdné trasy Šumperk - Jeseník je cca 47 km. Tato objízdná trasa má omezenou propustnost kvůli podjezdné výšce 3,9 m železničního podjezdu u obce Ostružná. Objízdná trasa pro vozidla vyšší než 3,9 m je vedena z Bělé pod Pradědem po silnici č. II/450, dále pak č. II/451 do Vrbna pod Pradědem až do Nových Heřminov, kde se trasa napojí na silnici I/45, po které je trasa vedena do Bruntálu. V Bruntále se stáčí směrem na Šumperk po silnici č. I/11 a v Rapotíně dojde k připojení na původní I/44. Trasa směrem do Jeseníku je vedena po stejných komunikacích. Délka objízdné trasy pro vozidla vyšší než 3,9 m je cca 94 km.

Do Bělé pod Pradědem, Domašova a na Červenohorské sedlo bude možné z Jeseníku používat silnice č. I/44. 

Soubory ke stažení