JESENÍK VYHLÁŠEN INVESTIČNĚ ATRAKTIVNÍM REGIONEM OLOMOUCKÉHO KRAJE

04.04.2017
JESENÍK VYHLÁŠEN INVESTIČNĚ ATRAKTIVNÍM REGIONEM OLOMOUCKÉHO KRAJE

Město Jeseník zvítězilo v kategorii Investičně atraktivní region, kterou letos poprvé vyhlásila agentura CzechInvest v rámci devátého ročníku výzkumu Město pro byznys. Cílem nové kategorie je prezentovat úspěšné příklady obcí v České republice, které efektivně spolupracují s podnikatelskou sférou na hospodářském a investičním rozvoji regionu. 

„Město Jeseník získalo vysoký počet bodů hned z několika důvodů. Jedním z nich je množství podnikatelů, kteří ve městě působí, dále pak za poměrně vysokou míru investic do infrastruktury základních škol a v neposlední řadě za vysoké investice do rozvoje místní průmyslové zóny Za Podjezdem. Ve městě Jeseník se také aktivně soustředí na spolupráci firem a škol s cílem podpořit technické vzdělávání a motivaci žáků nebo nabízí podnikatelům pobídkovou cenu pro nákup pozemků ve výše zmíněné průmyslové zóně. Přestože se jedná v rámci celé České republiky o region s jednou z nejvyšších měr nezaměstnanosti, o region s jednou z nejnižších úrovní mezd a zároveň o region s poměrně komplikovanou dopravní dostupností vzhledem k hornatému okolí Jeseníků, dokázalo toto město v naší kategorii zvítězit právě díky aktivnímu přístupu k rozvoji podnikatelského prostředí,“ okomentovala vítězné město Pavlína Slepičková, regionální projektová manažerka kanceláře CzechInvest pro Olomoucký kraj.  Jako důkaz ocenění práce města ke zlepšení podnikatelského prostředí to vnímá také starosta Jeseníku Adam Kalous. „Velké finanční prostředky jsme investovali do zmíněné průmyslové zóny, kde byla v loňském roce dokončena plynofikace. Díky tomu už tam soukromý investor realizuje výstavbu nové výrobní haly za více než 100 milionů korun,“ podotkl Adam Kalous.

Podnikatelsky nejpřívětivějším městem Olomouckého kraje se stal Šternberk.                                                                                (TZ + rik)

Další fotografie
slavnostní vyhlášení
V průmyslové zóně roste nová výrobní hala.