STAROSTA MĚSTA REZIGNUJE

19.02.2018
STAROSTA MĚSTA REZIGNUJE

Starosta města Jeseníku, Ing. Adam Kalous, rezignuje k 28. únoru 2018 na svoji funkci. Níže je zveřejněno tiskové prohlášení.

Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že ke dni 28. února 2018 odstoupím z funkce starosty města Jeseník.

Před volbami jsem jasně deklaroval, že v případě zvolení do sněmovny nebudu trvat na setrvání ve funkci starosty. Poté, co mě na podzim loňského roku občané zvolili poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky jsem následné kroky pečlivě zvažoval.

Během uplynulých třech měsíců jsem došel k závěru, že musím našemu regionu pomáhat v maximální možné šíři na centrální úrovni. Taková podpora nám zde dlouho chyběla. Musím využít příležitost pro nás všechny a bojovat za Jesenicko v Praze. Chci se tam angažovat v největší možné míře a věnovat tomu všechen svůj čas.

Máme po krajských i sněmovních volbách a strany začínají zbrojit na kampaň před volbami do obecních zastupitelstev. Budou poměřovat svaly, co pro město udělaly, případně poukazovat na chyby, kterých se podle nich vedení města dopustilo. Jako jesenický patriot věřím, že nové vedení města bude pokračovat stejným směrem, tedy že bude pracovat pro zlepšení života občanů města. Doufám, že se podaří i po letošních komunálních volbách pokračovat v programu a nastartovaných vizích, jejichž realizaci jsme před třemi a půl lety započali.

S vedením města a občany Jeseníku zůstávám v přímém kontaktu a spojení, abych mohl v Poslanecké sněmovně ze všech sil pomáhat našemu regionu na centrální úrovni. Lidé z pražských ministerstev a úřadů to mají do Jeseníku velmi daleko, stejně jako naši úředníci do Prahy. V Praze budu prosazovat věci užitečné pro náš region – mimo jiné i díky tomu, že jsem místopředsedou sněmovního Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj – a zároveň otevírat dveře úřadů, které dříve byly pro Jeseník nedobytné.

Navíc jako člen Výboru pro evropské záležitosti se mohu efektivně zasazovat o lepší život v odloučených lokalitách a znevýhodněných oblastech v celém Česku, které mají podobné problémy jako jesenický region. Další práce mě pak čeká ve dvou stálých sněmovních komisích.

Na závěr akcentuji nabídku nejen pro nové vedení radnice, ale také pro všechny organizace, spolky a další aktivní lidi v Jeseníku i okolí. Vaše radosti i starosti budu i nadále velmi rád prezentovat v příslušných místech, neváhejte se na mě obracet stejně jako v době, kdy jsem byl starostou.

Ing. Adam Kalous