JESENÍK NEMÁ STAROSTU, MĚSTO POVEDE MÍSTOSTAROSTKA

23.02.2018
JESENÍK NEMÁ STAROSTU, MĚSTO POVEDE MÍSTOSTAROSTKA

Radní Jana Konvičková, kterou na post starostky nominovalo z pozice nejsilnější strany  Hnutí ANO 2011, nezískala na včerejším zastupitelstvu potřebný počet hlasů. Město nyní povede první místostarostka Zdeňka Blišťanová (TOP 09).

Překvapivě skončila volba nového starosty, který měl nahradit Adama Kalouse. Ten se vloni na podzim stal poslancem Parlamentu ČR a 21. února rezignoval, členem zastupitelstva zůstává. Jana Konvičková funkci starostky zastávat ale nebude, v tajné volbě dostala 10 hlasů, 11 bylo proti.  Místostarostka Zdeňka Blišťanová, kterou navrhnula opozice, roli starostky odmítla. Přesto ale bude město zastupovat, a to podle zákona o obcích. V reakci na výsledek tajné volby neuvolněný radní Jiří Juráš (ANO 2011) oznámil, že dnes podá rezignaci na místo radního s tím, že na pondělním jednání se koalice, byť s výhradami, dohodla na jednohlasné podpoře Jany Konvičkové, a to veřejnou volbou.

Dále proběhla volba nového radního, kterým se stal Jiří Jelínek, jenž v komunálních volbách kandidoval za Hnutí ANO 2011 jako bezpartijní. Neuvolněný radní pracuje jako řidič Zdravotnické záchranné služby.

Poslední novinkou na poli komunální politiky je složení slavnostního slibu zastupitele města. Františka Mencnera, který odstoupil ze zdravotních důvodů, nahradil Václav Šramko (KSČM).  Nový zastupitel je členem Dopravní komise při Radě města Jeseníku a komise pro dopravu Rady Olomouckého kraje. Pracuje u ČD jako vedoucí posunu a je předsedou ZO OSŽ Jeseník.

Další fotografie
Tajné hlasování.JPG
Václav Šramko.JPG
Jiří Jelínek.JPG