PROJEKT KRAJEM NISKÉHO KNÍŽECTVÍ...

19.03.2018
PROJEKT KRAJEM NISKÉHO KNÍŽECTVÍ...

Projekt "Krajem Niského knížectví a slezských velikánů V. Priessnitze a J. von Eichendorffa" nebyl vybrán mezi podpořené projekty v rámci programu Interreg V-A Česká republika - Polsko. Po dohodě s partnery projektu bude podána žádost o přezkum tohoto rozhodnutí. Pokud ministerstvo pro místní rozvoj vyhoví žádosti, proběhne přezkum rozhodnutí. 

Za město Jeseník jsou součástí projektu investice: Vodní svět V. Priessnitze ve Smetanových sadech, Parkoviště pod budovou K. Čapka č.p. 1147 a Rekonstrukce horní části Muzikantské stezky. Dalšími partnery projektu jsou obec Česká Ves, obec Mikulovice, gmina Głuchołazy, gmina Nysa a Společnost Vincenze Priessnitze, z.s.

Cílem projektu je vytvoření nového přeshraničního turistického produktu, díky jehož fungování budou kompenzovány značné výkyvy návštěvnosti v nejméně populárních místech, a to prostřednictvím celosezónních turistických atraktivit založených na dědictví společné historie Niského knížectví včetně významných osobností Vincenze Priessnitze a J. Von Eichendorffa.

Další informace zde.