MĚSTO PODPOŘÍ REKONSTRUKCI BAZÉNU V ČESKÉ VSI

20.04.2018
MĚSTO PODPOŘÍ REKONSTRUKCI BAZÉNU V ČESKÉ VSI

Město Jeseník vyslalo jasný signál sousední České Vsi, která plánuje rekonstrukci krytého bazénu. Na finančně náročnou investici je připraveno uvolnit zhruba 11 milionů korun.

Zastupitelé na včerejším zasedání schválili finanční příspěvek 1000 korun na obyvatele, který bude splatný v roce zahájení této investiční akce. Podmínkou je, že na obnovu bazénu přispějí všechny obce Sdružení měst a obcí Jesenicka. Komunální politici v Jeseníku návrh podpořili téměř jednomyslně, z 20 přítomných bylo 19 pro a 1 se zdržel hlasování.

Jaká ale bude celková finanční podpora ze stran obcí se však zatím neví. „Obcím nemůžeme určit, kolik mají přispět,“ uvedl místostarosta Petr Procházka. O výši částky tak rozhodnou jednotlivá zastupitelstva.

Krytý bazén v České Vsi, který je jedinou pětadvacítkou v jesenickém okresu, byl vybudován v 70. letech.  „Technologie staré už padesát let na sebe navazují a nelze ani jejich jednotlivé části měnit. Opravy tak probíhají opravou starých součástí,“ uvedl starosta České Vsi Petr Mudra. Jak dále poznamenal, situaci navíc ztěžuje i to, že bazén byl stavěn v tzv. Akci Z a neexistuje ani projektová dokumentace, která by současný stav popisovala.

Bazén nejvíce navštěvují lidé z Jeseníku, probíhají zde také plavecké kurzy pro děti ze základních škol a trénují tu například i jeseničtí vodáci. Ti zde nacvičují obraty ve vodě a jsou velmi úspěšní. Z nedávného finále Českého poháru v eskymování, které se konalo v Brně, přivezli deset medailí.