PRESTIŽNÍ ZÁVOD MÍRU V JESENÍKU

17.05.2018
PRESTIŽNÍ ZÁVOD MÍRU V JESENÍKU

Příznivci silniční cyklistiky se mají nač těšit. Po roce opět zavítá světová špička mladých cyklistů do 23 let, v rámci závodu Grand Prix Priessnitz spa, opět do Jeseníků, a to od 31. května do 3. června. V samotném Jeseníku se uskuteční slavnostní starty dvou etap.

Prestižní Závod míru U23, který je zařazen do seriálu světové cyklistické federace jako jeden ze závodů Poháru národů, začne 31. května prologem v Krnově. O den později, v pátek 1. června, mohou fanoušci zhlédnout celé startovní pole přímo v Jeseníku. „Od 12.30 proběhne na Masarykově náměstí představení reprezentačních týmů a ve 13.30 se u hotelu Slovan uskuteční slavnostní start první etapy z Jeseníku do Rýmařova. Ostrý start závodního pole pak bude na obchvatu Jeseníku,“ uvedl Jaroslav Vašíček z pořadatelské společnosti Jesenická cyklistická z.s. Druhá etapa povede z Krnova s cílem na Dlouhých stráních a třetí etapa se vrátí do Jeseníku. „Slavnostní start se opět uskuteční na Masarykově náměstí, a to v neděli 3. června v 11 hodin. Cyklisté se vydají na 158 km dlouhou trať s cílem v Priessnitzových lázních, závodníci by se měli objevit zpátky v ulicích Jeseníku kolem 14.30,“ dodal Jaroslav Vašíček.

O tom, že závod má světový punc, svědčí zvučná jména startovního pole z 22 států. „Bude zde skvělá konkurence v čele s mistrem světa z norského Bergenu Cosnefroyem Benoitem z Francie, přijedou národní šampioni zúčastněných zemí a v neposlední řadě česká reprezentace," vyjmenoval Vašíček. V peletonu se objeví týmy z Anglie, Belgie, Británie, Česka, Dánska, Francie, Holandska, Itálie, Japonska, Jihoafrické republiky, Kazachstánu, Lucemburska, Německa, Norska, Polska, Portugalska, Rakouska, Ruska, Slovinska, Španělska, Švédska, Švýcarska a  USA.

Více zde: