STUDIJNÍ CESTA ZÁSTUPCŮ MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ A SVAZU VENKOVSKÉ TURISTIKY

17.03.2017
STUDIJNÍ CESTA ZÁSTUPCŮ MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ A SVAZU VENKOVSKÉ TURISTIKY

V úterý 14. března navštívili Jeseníky zástupci Ministerstva zemědělství a Svazu venkovské turistiky, kteří společně připravují nastavení standardizace ubytování v soukromí. Zástupci obou organizací přijeli především načerpat zkušenosti z regionu, který staví na vzájemné spolupráci, komunikaci a kvalitě služeb. 

V programu studijní cesty byla diskuze na téma  nastavení standardizace ubytování v soukromí, ale také na téma agroturistiky a venkovské turistiky. V rámci těchto témat navštívili zástupci MZ a SVT také místní výrobce a subjekty působící v cestovním ruchu. Mezi navštívenými místy bylo také Informační centrum Katovna v Jeseníku. Diskuze probíhala nad výše zmíněnými tématy, zástupci Oddělení cestovního ruchu také představili koncept celého historického objektu Katovny (IC, expozice, výstavy, letní zahrada) a také oblasti aktivit, ve kterých realizují svou činnost. 

Studijní cestu zorganizoval Ing. Michal Blaško, PhD. (výkonný manažer destinačního managementu Euroregionu Pradě) a Ing. Kamil Schaumann (člen Rady pro CR Euroregionu Praděd).

(Foto: Michal Blaško)

Další fotografie
Katovna
Výroba sýrů
Pradědova galerie