NOVÁ POSILA MĚSTSKÉ POLICIE - ASISTENTI PREVENCE KRIMINALITY

29.03.2017
NOVÁ POSILA MĚSTSKÉ POLICIE - ASISTENTI PREVENCE KRIMINALITY

Od 3. dubna budou v Jeseníku působit čtyři asistenti prevence kriminality, kteří vzešli z výběrového řízení. Komise vybrala tři muže a jednu ženu, o práci asistenta projevilo zájem celkem devět uchazečů.

„Byli jsme překvapeni tak velkým zájmem a také i kvalitou uchazečů,“ uvedl Miroslav Táborský, ředitel Městské policie Jeseník, pod kterou budou asistenti prevence kriminality spadat. Náplní práce nových pracovníků bude prevence. „Tito lidé budou vyzbrojeni přesvědčovacími metodami a především znalostmi. Budou schopni poskytnout informace takového rázu, jako například, kde si lidé mohou vyřídit doklady, kde je azylový dům a jaké jsou podmínky pro získání pobytu v tomto zařízení. Budou dohlížet na bezpečnost chodců na přechodech, především dětí během ranních a dopoledních hodin, kontrolovat také okolí škol, zda nedochází k záškoláctví, kouření a jinému protiprávnímu jednání,“ vyjmenoval některé činnosti asistentů Miroslav Táborský. Rovněž mohou být nápomocni při zajišťování veřejného pořádku různých akcí pořádaných městem Jeseník. „V žádném případě se však nejedná o represivní složku,“ zdůraznil ředitel městské policie s tím, že tito pracovníci budou okem a uchem městské policie.

Asistenti prevence kriminality budou fungovat v Jeseníku po dobu tří let, 95 % nákladů spojených s jejich činností pokryje dotace. Zbývajících 5 % uhradí město, což představuje částku zhruba 250 tisíc korun.  

PROJEKT

Asistenti prevence kriminality Jeseník

reg.č. CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_042/0006105