MĚSTO OVLÁDNE SPORT A VELIKONOČNÍ SLAVNOST

30.03.2017
MĚSTO OVLÁDNE SPORT A VELIKONOČNÍ SLAVNOST

O víkendu se v Jeseníku chystají dvě velké akce, zatímco sobota bude sportovně naladěna, neděle se odehraje ve velikonočním duchu.

První dubnový den, který připadne na sobotu, bude patřit sportovcům. U jesenického gymnázia si dají sraz orientační běžci, kteří se zúčastní Memoriálu Věry Tišnovské. Do závodu jednotlivců se již přihlásilo více než 300 zájemců a zhruba dvě desítky družstev se zúčastní čtyřčlenných sprintových štafet. Závody jednotlivců začínají v 11 hodin, štafety odstartují ve 14 hodin. Během závodů se s dopravními uzavírkami nepočítá. Akci pořádá oddíl orientačního běhu TJ Zlaté Hory, více v přiloženém souboru.

V neděli 2. dubna město ožije Velikonoční trhovou slavností, stánky na Masarykově náměstí se otevřou v 9 hodin. Samotný program začne o hodinu později, a to vystoupením dětí z MŠ Kopretina, následovat bude divadelní pohádka a hudební vystoupení. Příchozí rovněž zhlédnou ukázky tradičních velikonočních zvyků a řemesel, chybět nebudou kreativní dílny a děti se mohou těšit na zvířecí koutek. A aby lidé nemuseli ze slavnosti odcházet kvůli vaření obědu, hotel Slovan připravil pro tento den polední menu za zvýhodněnou cenu. A podle meteorologů by se měly obě akce vydařit, má se oteplit a svítit sluníčko. Program slavnosti v přiloženém souboru.

Foto: ilustrační

Soubory ke stažení