TURISTŮM SLOUŽÍ NOVÝ INFOPANEL S AUDIOSPOTY

06.06.2017
TURISTŮM SLOUŽÍ NOVÝ INFOPANEL S AUDIOSPOTY

Další novinkou, která zkvalitní služby pro turisty v Jeseníku, je informační panel s audiospoty. Ten je namluven ve čtyřech jazycích - češtině, polštině, němčině a angličtině. 

„Tuto novinku ocení především turisté, a to nejen domácí, ale i zahraniční. Panel obsahuje velkou, přehlednou mapu Jeseníku s vyznačenými body zájmu, tedy významnými stavbami, zajímavými místy, sportovišti, ale také službami pro turisty,“ vyjmenoval vedoucí Oddělení cestovního ruchu Jan Mrosek. Jak dále poznamenal, panel je k dispozici permanentně, audiospoty si lze poslechnout od 8 do 22 hodin, aby v nočních hodinách nerušily místní obyvatele bydlící na náměstí.

Turistům zároveň slouží také tři infokiosky, jeden z nich je přímo u radnice, další před Kinem Pohoda a třetí u vlakového nádraží. První dva jsou v provozu, třetí čeká na opravu, která má proběhnout během tohoto měsíce. Probíhá také softwarová aktualizace v rámci technických možností infokiosků. „Infokiosky budou obsahovat základní informace o místních památkách, zajímavých místech, zážitcích či významných osobnostech. Samozřejmě nebudou chybět údaje o informačním centru a městském úřadě,“ uvedl Jan Mrosek.