VELETRH PRACOVNÍCH MÍST

17.04.2018
VELETRH PRACOVNÍCH MÍST

Široká nabídka volných pracovních příležitostí, to vše bude připraveno pro návštěvníky Veletrhu pracovních míst, který se uskuteční ve čtvrtek 19. dubna od 10 do 16.30 hodin v hotelu Slovan na Masarykově náměstí v Jeseníku.  

Do Jeseníku se sjedou zaměstnavatelé z celého okresu a širokého okolí. Poptávka bude zejména po technických profesích, cestovním ruchu a ve strojírenství. Firmy budou hledat například řidiče nákladních aut a autobusů, opraváře automobilů, operátory, skladníky, elektrikáře, brusiče, soustružníky, truhláře, konstruktéry, IT specialisty, prodavače, pokladní, recepční, kuchaře, číšníky, svářeče, instalatéry, obchodní zástupce.

„Na Jesenicku je největší zájem mezi firmami o řemeslné obory. Odborníky jako jsou zedníci, elektrikáři, kameníci, ale také kuchaři, číšníci hledají podnikatelé velmi ztěžka,“ vysvětluje předseda představenstva OHK Jeseník Ing. Bořivoj Minář.

Účastníci tak získají mimo jiné přehled i o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem. Navíc budou moci přímo na místě, bez zbytečného stresu, absolvovat s personalisty zúčastněných firem pracovní pohovor.

„Pro tyto případy doporučujeme všem, kteří mají opravdu vážný zájem najít práci nebo letní brigádu, aby si s sebou vzali životopis, eventuálně další doklady o dosaženém vzdělání či předchozí praxi,“ upozorňuje Jana Franková, ředitelka OHK Jeseník.

Veletrh je určen nejen nezaměstnaným, ale také čerstvým absolventům, stávajícím studentům, žákům ZŠ a jejich rodičům, zkrátka široké veřejnosti. Vstup pro návštěvníky je zdarma, akci pořádá Okresní hospodářská komora Jeseník ve spolupráci s Úřadem práce Jeseník a městem Jeseník.

(OHK)