SPORTOVNÍ HALA HOTOVA, DALŠÍ AKCE BĚŽÍ

30.04.2018
SPORTOVNÍ HALA HOTOVA, DALŠÍ AKCE BĚŽÍ

Po stavební stránce je sportovní hala dokončena, zbývá ji dovybavit sportovním náčiním a potřebami včetně některých položek v interiéru. Pokud vše půjde podle plánu, tak na přelomu května a června by mohla proběhnout kolaudace.

Předpokládá se, že provozovatelem budou Technické služby Jeseník, a to na základě nájemní smlouvy. Městu, po zamítnutí dotace  ze strany MŠMT, tak vznikne nárok na odpočet DPH ve výši cca 13,5 milionu korun.

V červnu mají být dokončeny i další investiční akce. Na Rejvízském mostě, který slouží motoristům od loňského prosince, proběhnou práce v korytě a nástřik vodorovného dopravního značení. U chodníku v Lipovské ulici je zapotřebí dodláždit zbývající část u železničního přejezdu a dokončit nové napojení do Kalvodovy ulice. V červnu má také skončit 2. etapa revitalizace sídliště 9. května, stavební činnost se dotkne nejvíce ulic Boženy Němcové a Vaškova, kde se předpokládá dopravní omezení. Další akcí, která se rozběhla s příchodem pěkného počasí, je dětské dopravní hřiště. Slavnostní otevření se plánuje koncem května.

Podle harmonogramu probíhá rekonstrukce bytového domu v Tylově ulici 652, kde vzniknou sociální byty, v dubnu se řemeslníci pustili do opláštění budovy a výměny oken. Stavební ruch se naplno rozjel také v budově bývalého loutkového divadla a přilehlé bytové jednotce, kde vzniká Centrum společných aktivit.

Pod budovou IPOS vznikne letos parkoviště pro 57 aut, probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby, hotovo by mělo být na podzim. V tomto roce se rovněž plánuje výstavba chodníku a rekonstrukce komunikace v Dukelské ulici, a to od budovy městské policie  k ulici Boženy Němcové. U této stavby nyní probíhá stavební řízení. To běží také u chodníku U Bělidla, kde zbývá dokončit zhruba stometrový úsek chodníku směrem k bikrosové dráze. Další investicí, která zvýší komfort a především bezpečnost chodců, je chodník v Rejvízské ulici. „Byli jsme schváleni a vybráni k realizaci této investice, která je financována z dotačního titulu IROP,“ uvedl vedoucí oddělení investic Jiří Uher. Ještě letos se také pravděpodobně dočkáme rekonstrukce zpevněných ploch a komunikací v okolí nové sportovní haly.

V budoucnu by se stavební práce mohly rozběhnout v Dukelské ulici při realizaci  multifunkčního sportovního areálu. Tuto vizi včetně víceúčelové sportovní haly s ledovou plochou představili její autoři během Setkání s občany 9. dubna v Kině Pohoda. Cílem studií bylo definovat optimální místa pro jednotlivá sportoviště, která mohou rozšířit sportovní aktivity v Jeseníku. „Samotná realizace záměrů však nyní není na pořadu dne, jedná se o vizi do budoucna, která hodnotí současný stav a navrhuje vhodná řešení,“ vysvětlil Jiří Uher. Svědčí o tom fakt, že vedení města podpořilo rekonstrukci bazénu v sousední České Vsi a zastupitelé schválili finanční podporu na její realizaci ve výši 1000 korun na obyvatele. Více zde

Další fotografie
Olomoucky_kraj.png
IROP.jpg
CZPL.jpg